GreekEnglish (United Kingdom)
 

Hellas C.L.F.

Διαφήμιση
NEA
Εξετάσεις και Απονομή διπλωμάτων στους νέους εκπαιδευτές του Luohan Qigong

omadikiΣτις 31 Μαΐου στο ξενοδοχείο John &George στο Τολό Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και η πιστοποίηση των νέων εκπαιδευτών, (level II) στο Luohan Qigong, από τον Dr. Gaspar Garcia και τον sifu Λαμπάδα Θεόδωρο. Η διάρκεια των εξετάσεων ήταν διάρκειας πέντε ωρών και οι νέοι εκπαιδευτές εξετάστηκαν πρακτικά στη φόρμα, Sub Bak Luohan Sau, στα 8 διαμάντια και σε πολλές άλλες τεχνικές του qigong. Επίσης εξεταστήκαν θεωρητικά στο luohan qigong, όπως τα 3 dan tien, οι τρεις θησαυροί, η σχέση αναπνοής, σώματος, μυαλού, καθώς και σε τρόπους διαχείρισης του άγχους.
Μετά από ένα χρόνο που διήρκησε αυτό το course εκπαιδευτών και 250 ώρες εκπαίδευσης, κρίθηκαν από την επιτροπή, ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να διδάξουν Luohan qigong.
Oι δάσκαλοι που πιστοποιήθηκαν είναι:  Ταμπουρατζής Βαγγέλης (Επίδαυρος), Νίκος Μέμμος (Αθήνα), Καλημέρης Γιώργος (Αθήνα), Τσουκιάς Θοδωρής (Αθήνα), Σταμάτης Ηρακλής (Αθήνα), Ελευθερίου Κυριάκος (Αθήνα), Παναγιωτάκης Δημήτρης (Αθήνα), Δέδες Ιωάννης (Ερμιονίδα), Αντέλα Ζαμπετάκη (Ερμιονίδα), Κοκκινάκη Άννα (Άργος) και η Naomi Yamanda από την Nagogia της Ιαπωνίας που ταξίδεψε ειδικά για αυτό το σκοπό στο Ναύπλιο
Σε μια λιτή τελετή μετά το τέλος των εξετάσεων οι νέοι εκπαιδευτές, παρουσία του κ. Λαμπάδα, παρέλαβαν το δίπλωμά τους τον Dr. Gaspar Garcia.

Τον Luohan Qigong  είναι το εσωτερικό σύστημα του Choy Lee Fut που χρησιμοποιεί την κίνηση του σώματος, την αναπνοή και τον έλεγχο του Νου, για να ενεργοποιηθεί η ροή του Τσι κατά μήκος των μεσημβρινών του σώματος. Είναι άσκηση  τόσο σωματική όσο και διανοητική. Καλλιεργεί τους «τρεις θησαυρούς», το Jing, (ουσία)  το Qi (ενέργεια)  και το Shen (πνεύμα). Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα και είναι επομένως ωφέλιμο στη θεραπεία του άγχους.
Επίσης, για το μαθητή των πολεμικών τεχνών, είναι ένα μέσο για την προώθηση της μελέτης του και τη βελτίωση  των δεξιοτήτων του.
Το σύστημα Luohan Qigong  ασκούταν από τους μοναχούς Σαολίν στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Ο Chen Heung διδάχτηκε αυτές τις δεξιότητες από τon Choy Fook και περιέλαβε το  luohan Qigong στο σύστημα Choy Lee Fut Κung-fu.
To luohan qigong διδάσκεται και αυτόνομο ως στυλ μιας και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών και όχι μόνο, και δεν περιορίζεται στους  κόλπους του Choy Lee Fut, αν και οι άνθρωποι του Choy Lee fut είχαν την τιμή και την ευθύνη να μεταφέρουν αυτά τα υπέροχα διδάγματα.

 
3o Σεμινάριο εκπαιδευτών στο Luohan Gong 26-27 Ιουνίου

 

3d seminar luohan0Ακόμα ένα διήμερο σεμινάριο – το 3ο κατά σειρά, εκπαιδευτών στο Luohan Gong (Qigong), πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Eretria village.

Ο Dr. Gaspar Garcia με την αστείρευτη ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, βοήθησε τους νέους εκπαιδευτές να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο, εμπλουτίζοντας και προχωρώντας την εμπειρία τους πάνω στην σπουδαία αυτή τέχνη.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων ήταν πολύωρο και απαιτητικό, καθώς ο Dr. Gaspar, επέμενε και ξαναεπέμενε στην ακρίβεια των κινήσεων αλλά και στην καθαρή κατανόηση του τι ακριβώς είναι το Qigong.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν, ο βοηθός του Dr. Gaspar, Λαμπάδας Θεόδωρος, Κοκκινάκη Άννα, Μέμμος Νίκος, Ηρακλής Σταμάτης, Δέδες Ιωάννης, Τσουκιάς Θεόδωρος, Καλημέρης Γιώργος, Ζαμπετάκη Αντέλα, Ελευθερίου Κυριάκος, Ταμπουρατζής Βαγγέλης και Παναγιωτάκης Δημήτρης

 
2ο Σεμινάριο Εκπαιδευτών στο Luohan QiGong

 

1 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το Δεύτερο Σεμινάριο Εκπαιδευτών στο Luohan QiGong το διήμερο 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου με τον Dr. Gaspar Garcia.
Το σεμιναρίου έγινε στο ξενοδοχείο John & George στο Τολό Ναυπλίου,  σε όμορφο μέρος με άψογη φιλοξενία από τους αδερφούς Γεωργιδάκη.
Θέμα του σεμιναρίου, η επανάληψη πολλών τεχνικών που διδάχθηκαν στο προηγούμενο σεμινάριο, εξάσκηση στα “3 Dan Tien”, διαφορετικοί τρόποι αναπνοής, μέθοδοι διδασκαλίας και συνέχεια της φόρμας 18 Luohan Hands.
Το σεμινάριο το παρακολούθησαν οι εκπαιδευτές: Νίκος Μέμμος, Τσουκιάς Θοδωρής, Καλημέρης Γιώργος, Σταμάτης Ηρακλής, Ταμπουρατζής Βαγγέλης, Κοκκινάκη Άννα, Δέδες Ιωάννης, Αντέλα Ζαμπετάκη, Παναγιωτάκης Δημήτρης και ο Ελευθερίου Κυριάκος.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο  τέλος Ιουνίου στην Ερέτρια.

 
1st instructor Seminar Luohan QiGong

1st seminar qigong

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο Εκπαιδευτών στο Luohan QiGong το διήμερο 26 με 27 Απριλίου, στην Κιφισιά, στη σχολή του Γιώργου Καλημέρη.
Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται σε ένα course 7 σεμιναρίων διάρκειας 115 ωρών υπό την διδασκαλία του Dr. Gaspar Garcia, με βοηθό τον Λαμπάδα Θεόδωρο.
Το σεμινάριο το παρακολούθησαν οι εκπαιδευτές: Νίκος Μέμμος, Τσουκιάς Θοδωρής, Διαμαντόπουλος Ηλίας, Καλημέρης Γιώργος, Σταμάτης Ηρακλής, Ταμπουρατζής Βαγγέλης, Κοκκινάκη Άννα, Δέδες Ιωάννης, Αντέλα Ζαμπετάκη,Παναγιωτάκης Δημήτρης και ο Ελευθερίου Κυριάκος.
Όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι και ικανοποιημένοι, με την αστείρευτη γνώση που μετέδωσε ένας πραγματικά εκπληκτικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ όπως είναι ο Dr. Gaspar Garcia.
Το επόμενο σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου με 1 Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες και του δασκάλου μου σε όλους τουσς συμμετέχοντες και ιδιαίτερα  στον κ. Γιώργο Καλημέρη για την φιλοξενία.
logo-luohan

 

 

 
Hellas Luohan Gong 2012 sifu Lampadas Theodoros

/html>